Is het kunst
of kan het klikken?
TimBerresheim@Theben

Zoals bekend, had Paul Eberhard Schwenk jarenlang een bijzondere band met kunst. Zo vonden in Schloss Haigerloch in het verleden ook nationaal bekende tentoonstellingen en concerten plaats. Deze traditie werd ten behoeve van het bedrijfsjubileum dankzij de samenwerking met Tim Berresheim voortgezet.

Tim Berresheim (*1975 in Heinsberg) werkt als kunstenaar, muzikant, label- en projectruimtespecialist. In zijn werk, waarvoor hij gebruik maakt van digitale middelen, houdt hij zich bezig met de effecten van digitale technologieën op de visuele cultuur, levens- en arbeidsomstandigheden en manieren van waarneming en inzicht.

Voor Theben creëerde hij de figuur van Aboe Simbel, de virtuele tegenhanger van de theben-timer. Deze kan met de app ‘TB – Theben 100 AR’ (die gratis in de Google Play Store en Apple Store kan worden gedownload) op de smartphone tot leven worden gewekt.

Een spreekwoordelijk hoogtepunt is de 7 meter lange banner in de tentoonstelling in Schloss Haigerloch. Deze bestaat uit bierviltjes met motieven, die door de medewerk(st)er van Theben werden gemaakt. Met de app Augmented Reality kunnen de bezoekers van de tentoonstelling zich ter plaatse op enkele verrassingen verheugen.

Smartphone App
„TB – Theben 100 AR“
TimBerresheim@Theben

7 meter lange spandoek

door Tim Berresheim
timberresheim.de